Karriere
Kom med på holdet

Det handler ikke om dig, men familien. Et vækstlokomotiv

Del denne side:

Inden for kort tid har jeg to mandlige kolleger der går på forældreorlov med deres yngste barn og er på orlov i tre måneder. Senere følger endnu en kollega. Jeg glæder mig oprigtigt på deres vegne. De vil blive savnet meget, mens de er på orlov, og jeg vil tænke meget på dem. Men, det er jo kun kortvarigt for virksomheden, mens det til gengæld er en investering for livet, de giver sig selv og deres familier, hvor orloven nu deles mere ligeligt mellem forældrene til gavn for alle. Også os som virksomhed.

En refleksion er, at jeg i dag virkelig fortryder, at jeg ikke selv tog fædre- og forældreorlov. Da vi fik vores børn for efterhånden længe siden, tog jeg vel knap og nap to ugers barsel. Kulturen og ledelsen på arbejdspladserne i de større virksomheder, hvor jeg var ansat den gang, var simpelthen ikke til, at man som nybagt far tog orlov. Jeg oplevede som nyuddannet, at ledelsen måske snarere iagttog det forundret på distancen og anså det som noget pjat, og noget der skulle overstås i en fart, så jeg kunne komme tilbage på arbejde og vise mit som et aktiv. Et gode og betalt ferie for dig, men et tab for virksomheden, hvor man skulle løbe endnu stærkere, når man var retur fra orlov. Jeg fortryder i dag, at jeg ikke gjorde det anderledes for vores to børn og min hustru. At jeg ikke ledte mig selv bedre, men tog en dårlig beslutning og fór vild i dårlig ledelseskultur og praktisering af værdier på min arbejdsplads. Jeg så det selvfølgelig ikke så tydeligt den gang, som jeg gør i dag, for sådan var tiden og kulturen og værdier dengang. Men, hvor ville jeg gerne gøre det om, hvis jeg kunne. Den investering i det vigtigste for os alle ville jeg have kunnet trække på hele livet. Det er de sande værdier, hvor virksomheden kommer i anden række

Her mange år senere er jeg direktør og senioriværksætter. Jeg håber, jeg er en bedre version af mig selv i dag, end da jeg var nyuddannet. Her har vi tre ugers betalt fædreorlov, og det er helt naturligt, at man som far selvfølgelig også tager sin del af forældreorloven. Det er vigtigt at skabe en fleksibilitet for familien som i sidste ende er afgørende for, at man som virksomhed eksisterer. Vi skal netop have familien og virksomhed til at sameksistere. Den udvidede forståelse ser jeg som afgørende vigtig.

Derfor skal vi også hele tiden gentænke (ikke gentage), hvordan vi skaber de bedste tilhørsforhold, rammer og strukturer for den enkelte kollega og familien. Det vil kun gavne virksomheden. Arbejdet er en aktivitet, ikke et sted. Det er i høj grad blevet understreget af COVID-19 pandemien. Med den udvidede forståelse flyder arbejdet også ud og ind af virksomheden og familien. Den version skal vi med respekt håndtere og understøtte, så vi sikrer de allerbedste rammer for familierne hver dag. Den investering i ordentlige rammer og strukturer som f.eks. en fædre- og forældreorlov bliver en investering for livet, også for virksomhedens top- og bundlinje. God orlov!

Hvis du vil høre mere om hvordan Genau & More kan hjælpe dit firma, så kontakt

Henrik Johanning

CEO & seniorkonsulent
IT & Automation / GAMP, Regulatory Affairs, Project Management, Management Consulting, GMP, Træning

Læs mere om

Genau Shares

Dansk Life Science er i rivende udvikling – dét er Genau & More også!

Vi befinder os i en spændende tid og udvikling – og vi er meget...

Data Integrity. FDA DRUG GMP

John Lee, Video 6 of 9

Nye udnævnelser i Genau & More

I Genau & More befinder vi os i en rivende udvikling – både...